Slimtools is een online tool die het mogelijk maakt om op een simpele en eenvoudige manier een voedingsadvies uit te rekenen. Een gemaakt weekmenu kan direct worden opgeslagen en kan zo als basis dienen voor een nieuw weekmenu bij een vervolgconsult. Het is ook mogelijk om zgn. basismenu’s te maken, en op te slaan, die tijdens een consult snel aangepast kunnen worden. Op deze manier wordt er veel tijd bespaard.

Door gebruik te maken van Slimtools zult u ervaren dat het maken van een dag- of weekmenu is nog nooit zo eenvoudig geweest. Een dag- of weekmenu kan samen met uw cliënt worden gemaakt, binnen 45 minuten! Dit is te realiseren tijdens een normaal consult. Hierdoor hoeft u ’s avonds en in het weekend niet onnodig veel over te werken om dag- of weekmenu’s te maken en zijn er geen excuses meer over dingen die uw cliënt niet lust of niet wil eten.

Slimtools biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit een database van meer dan 11.500 voedingsmiddelen. Uiteenlopend van merkartikelen, huismerken tot biologische, vegetarische, gluten- en lactosevrije producten. Het is dus heel simpel om voor ieder persoon, ook met bijvoorbeeld een vegetarische levensstijl, eenvoudig een dag- of weekmenu te maken.

Door gebruik te maken van voedingswaarden, zoals kilocalorieën, koolhydraten, eiwit, vet, verzadigd vet, vezels, natrium en suikers, geeft Slimtools automatisch aan of u de juiste verhoudingen en dagelijkse hoeveelheden aanbiedt aan uw cliënt.

Met Slimtools blijft u ook op de hoogte van nieuwste producten en de meest actuele voedingswaarden, wat u in staat stelt om een goed passend dag- of weekmenu te maken voor uw cliënt.

Producten worden regelmatig nagekeken en wanneer er veranderingen in de voedingswaarden zijn worden deze aangepast. Bijna elke week worden er nieuwe producten toegevoegd aan de database. In overleg worden er gerechten en zelfs nieuwe productgroepen toegevoegd aan Slimtools. 

NIEUW:
Het is nu ook mogelijk om met Slimtools een voedingsberekening te maken met daarin ook de waarden van vitamines en mineralen. Dit is mogelijk op basis van een dagmenu waarbij gebruik wordt gemaakt van een aparte database met daarin opgenomen de producten uit de NEVO* tabel aangevuld met een aantal extra producten waar de waarden van vitamines en mineralen van bekend zijn.

 

* Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2016/5.0, RIVM, Bilthoven.